KORISNIK: FEROMETAL d.o.o., Zagreb

NAZIV PROJEKTA: „Povećanje konkurentnosti implementacijom nove linije za eloksiranje aluminija“

KRATKI OPIS PROJEKTA:
Ferometal d.o.o. modernizira postrojenje za površinsku zaštitu metala implementacijom nove linije za eloksiranje. Nova linija za eloksiranje odlikuje se najmodernijim ispravljačem i hlađenjem kako bi se osigurala maksimalna ponovljivost i kvaliteta eloksiranog sloja. Maksimalne dimenzije pozicije za eloksiranje rastu dvostruko. Uvodi se nova usluga tvrdog eloksiranja, nove predobrade i nove boje za eloksiranje. Nabavlja se prateća oprema koja omogućuje nove procesne otopine - energetski učinkovitije i imaju manji utjecaj na okoliš. Projekt ukljućuje ugradnju prečistača zraka koji uz prethodni sustav za pročišćavanje otpadnih voda u potpunosti zaokružuje brigu za okoliš.

CILJEVI I OČEKIVANI REZULTATI PROJEKTA:
Realizacijom Projekta je planirano povećanje konkurentnosti društva kroz povećanje kvalitete proizvoda i zadovoljstva kupaca implementacijom nove linije za eloksiranje aluminija, povećanje kapaciteta proizvodnje za minimalno 50% implementacijom novih kada za eloksiranje, povećanje ekonomičnosti poslovanja za 15% uvođenjem hladnog silinga i efikasnijeg ispravljača u proizvodni proces, zapošljavanje 4 nova djelatnika. Ostvarenje navedenog je planirano u 2020. godini.

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA (u HRK): 733.759,79 HRK

IZNOS KOJI SUFINANCIRA EU: 300.000,00 HRK

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 10.04.2017. god. – 10.06.2018. god.

KONTAKT OSOBA: Goran Milardović, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

KORISNI LINKOVI: www.strukturnifondovi.hr

www.europski-fondovi.eu/tags/operativni-program-konkurentnost-i-kohezija